Hva søker du etter?

Case

Kommuner i Skåne velger fremtidens intelligente nettverk

Hva var utfordringen?

De fem kommunene Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp og Örkelljunga så at behovet for større nettverkskapasitet og båndbredde, spesielt innen skolene, var påkrevd. Den gamle teknologien hadde sine begrensninger, hovedsakelig basert på den stadige utviklingen av høyoppløselig video. Kommunene satt med forskjellige løsninger fra forskjellige leverandører, så det første skrittet ble derfor å undersøke og lage en oversikt over hvilke produkter og løsninger hver kommune hadde.

Hvilken løsning valgte de?

Takket være etableringen av en felles IT-enhet – IT 4K – for de fem Skåne-kommunene, var det også mulig å gjennomføre en grenseoverskridende anskaffelse av fremtidige nettverk. IT-selskapene Proact og Pedab kunne tilby den nye WiFi 6-teknologien fra Huawei, med opptil fire ganger høyere kapasitet sammenlignet med WiFi 5. Et enhetlig miljø og leverandør ble opprettet for best mulig å administrere miljøet.

Hva var resultatet?

Over en treårsperiode, som startet i januar 2020, vil det i de fem kommunene bli satt opp nærmere 1000 Huawei CloudEngine-brytere og 1400-2500 tilgangspunkter. Allerede i den innledende fasen av implementeringen har IT 4K-enheten hatt en klar forbedring i nettverkskapasiteten.

Vil du vite mer?

Last ned vår PDF

Les mer

Ta kontakt med oss!

Kontakt oss