Hva søker du etter?

Case

Tar fullt ansvar for kunders IT-sikkerhet

Hva var utfordringen?

Tussa har spesialisert seg i telekommunikasjon, IT og salg av energi- og kommunikasjonsprodukter. De har investert tungt i fiberinfrastruktur i tusenvis av private husstander og regional industri. Brorparten av Tussas kunder har forretningsvirksomhet over hele verden gjennom lokale selskaper. Dette gjelder hovedsakelig industrier som shipping, marine, møbler og finans. Hovedutfordringen deres blir dermed sikkerhet. Dette fordi data flyr frem og tilbake over landegrenser, med en økende frykt for at den skal bli borte. Cyberkriminalitet er ikke lenger en teoretisk risiko, men noe som rammer bedrifter over hele verden hver eneste dag – ofte med store konsekvenser. «Vi har gradvis lagt merke til at flere og flere av våre kunder ikke tok fult ansvar for deres IT-sikkerhet, men istedenfor stolte på oss» sier Dyrhovden. «Vi gjorde selvfølgelig så mye vi kunne med brannmurer, spam filtrere og lignende. Men med stadig mer komplekse sikkerhetsutfordringer måtte vi innse at vi ikke hadde full oversikt over trusselbildet. Vi manglet ekspertisen for å utvikle en mer integrert løsning, spesielt med data analyse, og vi begynte derfor en jakt på en partner innen sikkerhet.»

Hvilken løsning valgte de?

Vi har bygget en løsning som overvåker kundens infrastruktur og fanger opp uregelmessigheter i logger og datatrafikk. Systemet identifiserer virkelige trusler og neglisjerer falske alarmer. «Våre analytikere tar seg av de virkelige truslene, rapporterer og rydder opp sammen med Tussas ansatte», forklarer Henning Gaalaas, Sales Manager på Pedab Managed Security Service (MSS). Kjernen av systemet er Tussas nye datasenter, en moderne og miljøvennlig fasilitet som sto ferdig i 2015. «Kanskje det viktigste av alt, i tillegg til sikkerhetssystemet i seg selv, er at all data fra våre kunder er her i Norge. Ikke bare føles det bedre for våre kunder, men det reduserer også risikoen», forklarer Norodd Dyrhovden før han fortsetter: «Dette har vært en veldig god løsning for alle parter. Den nære kontakten med Pedab gjør løsningen lett å forstå, demonstrere og selge. Vi er selvfølgelig åpne om Pedabs rolle i samarbeidet – de er ansvarlig for det tunge analysearbeidet. Pedab rapporterer uregelmessigheter før vi følger opp dette med kunden, nettopp fordi vi kan løse mange utfordringer på kort tid. 24/7 dersom det skulle være nødvendig. Dette hjelper oss ha en nærhet med kundene som ikke bare gjelder sikkerhet.»

Hva var resultatet?

Begge parter er stolte og glade over samarbeidet så langt. Henning Gaalaas beskriver samarbeidsprosessen som spennende, morsom og uformell. Norodd Dyrhovden på sin side setter pris på den gjensidige forståelsen, og det faktum at samarbeidet skaper forretning for begge parter og øker verdien for Tussas kunder. Avslutningsvis bemerker Dyrhovden, «Dessuten har vi kunder vi aldri ville ha fått uten dette samarbeidet.»

Vil du lære mer?

Kontakt oss

Henning Gaalaas, Sales Manager, Pedab Norway
Telefon: +47 905 31 357
Email: henning.gaalaas@pedab.no

Contact