Hva søker du etter?

Blogg

Hva er Cyber Security Month?

1 oktober, 2019

National Cyber Security Awareness Month ble først startet på begynnelsen av 2000-tallet i USA av National Cyber Security Division i Homeland Security og Cyber Security Alliance.

Målet var den gang å lære bort hvordan man opptrer trygt på nettet ved hjelp av ‘enkle’ løsninger som antivirus programmer. Etter hvert som Cyber Security Month har spredd seg over landegrenser har fokuset endret seg til «Our Shared Responsibility».

Internasjonal kampanje

Amerikas Cyber Security Month har blitt til en verdensomspennende kampanje som blant annet inkluderer: European Cyber Security Month (ECSM) og National Cyber Security Awareness Week i Australia.

ECSM sitt mål er å øke bevissthet, endre oppførsel og gi resurser som forteller om hvordan både befolkningen og organisasjoner kan sikre seg på nett. De ønsker å formidle viktigheten av at informasjon er sikret og å sette søkelyset på de enkle løsninger som finnes der ute for å beskytte data, uavhengig om den er personlig, finansiell eller profesjonell.  

Vi i Pedab støtter dette

IT-sikkerhet er en stor del av det Pedab jobber med. Derfor ønsker vi å ta del i Cyber Security Month for å spre kunnskap.

Hver dag gjennom måneden vil vi dele tips og informasjon om sikkerhet på nett. Det vil være enkle tips om grep du kan ta for å sikre din sensitive informasjon, men også mer dyptgående blogginnlegg. Vi vil dekke temaer som cyberangrep, hackere, kostnader og hvordan du kan oppdage at du har blitt hacket.

Gratis webinar: Alt handler om risiko – Hvordan overleve et cyberangrep?

Vi ser frem til en spennende og lærerik måned, og håper du gjør det samme! Om du ønsker å lære mer om hvordan våre sikkerhetseksperter kan hjelpe deg med å redusere digital risiko, kontakt oss gjerne.