Hva søker du etter?

Blogg

Hva er RPA og Digitale Medarbeidere?

5 februar, 2019

RPA er en forkortelse for Robotic Process Automation. Enkelt forklart er RPA programvare som kan simulerer og automatisere den manuelle bruken av grensesnittet som gjøres av mennesker. Teknologien gjør at man enkelt kan automatisere typiske kjedelige arbeidsoppgaver som tar mye tid. 

Et eksempel på en robotoppgave kan være at roboten (RPA) åpner e-post, leser, forstår, tolke informasjon i e-posten eller i et vedlegg. For så å behandle denne informasjon videre, eller kopiere inn ett eller flere systemer man bruker. 

RPA er ideelt for repetitive, regelbaserte oppgaver, og er en enkel måte å automatisere arbeidsprosesser og oppgaver slik at vi mennesker får mer tid til annet verdiskapende arbeid. La robottene gjør det de er gode på, og vi mennesker gjøre det vi er gode på. 

Ved å ta i bruk teknologien kan man skape digitale medarbeidere som hjelper virksomheter få høyere grad av automatisering og mer tid til å fokusere på verdiskapende aktiviteter. 

På samme måte som roboter har tatt over store deler av repetitive oppgaver i produksjonsindustrien, kan progamvare roboter nå gjøre det samme i det digitale domenet. De fleste bedrifter i dag bruker mye tid på manuelle oppgaver som enkelt kan bli automatisert med dagens teknologi. Digitale medarbeidere er allerede på full fart inn i mange organisasjoner og hjelper de bli mer effektive.  

Fordeler med å ta i bruk digitale medarbeidere:

  • Frigjort tid og økt effektivitet – mer tid til verdiøkende arbeid
  • Økt kvalitet – ingen menneskelige feil
  • Sporbarhet – roboten loggfører alle aktiviteter som gjør sporbarthet og compliance lettere
  • Enkel integrasjon – kjører på toppen av eksisterende IT systemer

Gartner anslår at markedet for progamvare roboter vil øke 57 % i 2019

Et godt eksempel på hvordan dette fungerer i praksis kan du se i video nedenfor. Dette er eksempel fra Simplifai (www.simplifai.ai) et nordisk AI-selskap som utvikler automatiseringsløsninger basert på kunstig intelligens og robotisering. Deres visjon er å hjelpe organisasjoner bli morgensdagens digitale vinnere, og har bred erfaring med teknologi og digitaliserings strategi.


(åpner i en ny fane)»>Bli med på vårt frokostseminar rundt RPA onsdag 6. mars.