Hva søker du etter?

white decorative stripes white decorative stripes

Vinn tilbake kontroll og eierskap over dine data

Det finnes mange populære software-as-a-service (SaaS) apper som hjelper ansatte å bli mer produktive og å samarbeide mer effektivt. Slike apper gjør arbeidslivet enklere med en rekke funksjoner hvorav noen løser veldig spesifikke oppgaver, mens andre er ryggmargen til hele forretningsvirksomheten. Den digitale arbeidsplassen ville ikke eksistert uten disse appene, og deres popularitet øker stadig.

 

Å laste opp organisasjonens data innebærer alltid risiko

Selv om SaaS løsningene gir enorm verdi til deres brukere og til organisasjonen, kan de utfordre sikkerheten til bedriftsdataen. Å laste opp organisasjonens data, personlig data, eller selv kredittkortinformasjon til app-leverandørenes servere innebærer en risiko, uavhengig av hvor mye vi stoler på leverandøren. Dette inkluderer apper som er godkjent av IT.

Slike eksterne apper eksponerer organisasjonen for flere utfordringer, dette kan innebære alt fra tapte prosjekt- eller kundedata og skjulte kostnader til brudd på ansattes personvern og at fortrolige F&U (R&D) data blir publisert.

Apper vil finne veien inn til de fleste organisasjoner

Det finnes flere måter å blokke uautoriserte apper fra å utføre, forsterke bedriftens IT-policies og deaktivere lokal administrator. Apper vil imidlertid uungåelig finne veien inn i de fleste organsiasjoner fordi de er nyttige og kan tilføre organisasjonen en verdi. Det vi anbefaler er at du gjenvinner kontrollen og eierskap av alle dine bedriftsdata, inkludert de i eksterne tredjepartsapper.

Pedab DOC tjeneste for Shadow Data Management

Pedab Data Operations Center (DOC) er en tjeneste perfekt for å møte utfordringene ved å administrere shadow data. Vår løsning anskaffer og filtrerer data fra tredjepartsapper og skytjenester ved bruk av IBM Watson-teknologi. Deretter blir dataene lagret og gjort tilgjengelig gjennom Cristie Nordic sine tjenester. Hele løsningen er containerized og tilgjengelig som SaaS, hybrid eller on-prem, avhengig av dine behov.

Implementering av Pedab DOC-tjenester vil hjelpe deg gjennvinne kontrollen og eierskapet over dine bedriftsdata, inkludert de i eksterne tredjepartsapper. Dette er viktig for organisasjonen din på flere måter. I tillegg til å beskytte deg mot brudd på datasikkerhet, kan det også øke verdien på dine immaterielle eiendeler, samt redusere flere risikofaktorer som igjen kan resultere i bedre finansieringsbetingelser. Det vil også gi mer troverdighet for dine prosesser og dokumentasjon, og føre til et konkurransefortrinn i kvalitet på dine bud. Det kan også bidra til å høste nye forretningsmuligheter ved å synliggjøre den ellers tause informasjonen.

Ta kontakt med Markku Luoto (markku.luoto@pedab.com), Business Unit Manager, for en gratis shadow management template for din organisasjon.