Hva søker du etter?

white decorative stripes white decorative stripes

Data & analytics

Data & analytics

Utvikle din forståelse

Dine data er mer rikelig og verdifull enn noen gang. Forretningssystemer og dets brukere produserer, konsumerer og prosesserer massive mengder data. Den gode nyheten er at denne dataen kan bli supplert og forsterket på mange måter, ved bruk av intelligente teknologier.

Det å utforske potensielle løsninger og teknologier er ikke det første steget i din datadrevne reise, men det er kanskje det som er mest spennende og interessant. Dette steget, som kommer etter strategi og planlegging, er steget hvor en organisasjon utvikler en forståelse for hvordan teknologien kan hjelpe og hvordan distribuere nye løsninger med realistiske forventinger og suksessfulle utfall.

Vårt syn på tekniske ferdigheter

Mange organisasjoner finner det utfordrende å oppnå en grunnleggende forståelse for hva nye teknologier kan gjøre. Ikke bare er teknologiene er komplekse, men de utvikler seg også kontinuerlig. Man kan ikke forvente at ledere har en dyp forståelse av teknologi, og det samme gjelder resten av organisasjonen. Digital transformasjon er mest sannsynlig ikke deres kjerneferdighet.

Ettersom teknologi er viktig i praktisk talt alle forretningsfunksjoner, og har eksepsjonell innvirkning, er det viktig at du – som organisasjon – forstår hva teknologiene gjør og under hvilke omstendigheter data kan settes i arbeid. Intern utdanning er viktig, men dette kan også være et godt tidspunkt å bygge et nettverk for å støtte eksterne partnere. Du vil mest sannsynlig ha fordel av å samarbeide med en partner som kan hjelpe deg med å vurdere teknologivalg og identifisere områder der ny teknologi kan brukes.

Modne intelligente teknologier

Det finnes mange modne intelligente teknologier, og listen over dem vokser stadig. En av de mest omtalte teknologiene er blockchain. Verdien av blockchain er at den tilfører et lag med sikkerhet og gjennomsiktighet i en prosess. Kunstig intelligens (AI) er en annen kjent teknologi. Den etterligner menneskelig intelligens og menneskets evne til å se, høre og lære. Et tredje eksempel er Internet of Things (IoT), hvor du kobler til fysiske enheter i et nettverk. Selvfølgelig kan disse teknologiene også brukes sammen; f.eks. sensorer sporer hvordan kundene bruker produktene dine, og deretter blir AI brukt til analyse, mens blockchain leverer datafangsten.

Disse, og mange andre nye teknologier, blir omtalt som disruptive av god grunn. Ny teknologi som erstatter en etablert teknologi, har vi opplevd mange ganger gjennom historien. Det som nå er nytt, er hastigheten og de lave kostnadene ved skalering for digitalt baserte nykommere. Dette er en trussel dersom du er en som sent adopterer ny teknologi, men er en enorm mulighet hvis du engasjerer deg i den digitale reisen nå.

En rask og enkel start med våre ferdige løsninger

Pedab og vårt økosystem er her for å hjelpe deg i å etablere kunnskap om hvordan og hvor de intelligente teknologiene kan påvirker din forretningsmodell. Vi veileder deg til en dypere forståelse for teknologi og teknologivalg for å gjøre det mulig for din organisasjon å etablere et beslutningsgrunnlag og starte forberedelse til det neste skritt.

quote

VI ØNSKER Å KOMME I KONTAKT MED DEG

Kontakt oss
Gro Benjaminsen

Business Unit Manager Software