Hva søker du etter?

Blogg

Hva skjer når vi skal tilbake til kontoret?

21 juli, 2021

Det er endelig lys i enden av tunellen takket være Covid-vaksinene. Pandemien har det siste året isolert selskaper fra sine ansatte, og mennesker fra venner og familie. Pedab har spilt en liten, men likevel viktig rolle, ved å muliggjøre Pfizers Covid vaksinetesting gjennom arbeidet vi har gjort med Signant Health da de steg opp til stor-skala vaksinetesting for Pfizer. Du kan lese mer om den saken her.

Utfordringene venter
Den generelle optimismen med å gå tilbake til en ny normal har noen mørke skyer hengene over seg. I de bedriftene hvor det å jobbe utenfor kontorlokalene ikke var vanlig før pandemien har en spennende tid i vente. Mange av de som har jobbet hjemmefra har ikke hatt tilgang på bedriftsnettverkene siden pandemien begynte, ettersom ulike skytjenester før dekket deres behov på kontoret. Vi har nå petabyte med data som venter på å komme «hjem». Noe av dataen kan være ett år gammelt og har sett at verden har sirkle rundt kloden via en rekke offentlige skytjenester siden sist den har blitt sikkerhetskopiert i kontornettverket.

Dette fenomenet utsetter flere risikoer for selve dataene, så vel som for selskaper og deres IT-integritet. Data kan gå tapt for alltid, hvis de bare ligger på eksterne ansattes enheter, eller distribusjon og versjonering kan være umulig å spore hvis den bare er tilgjengelig i skyen. Disse problemene, uansett hvor utfordrende de måtte være, er håndterbare ved å håndheve passende vilkår for bruk av data og legge vekt på god datastyring.

Langt mer plagsomt er relaterte data- og IT-sikkerhetsproblemer som å gjenopprette alle skyggedataene som har vært løs på så lenge, eller kryptovirustrysselen som alle innkommende data introduserer. Det er spådd at cybersikkerhetsteam vil bli overveldet når deres ansatte kommer tilbake til kontoret og begynner å laste opp all data fra forskjellige enheter, apper og offentlige skytjenester.

Hvordan sikre en ‘smooth’ overgang?
De som har tjent i militæret vet at ved å maksimere «dybden av forsvaret» blir fiender vanligvis fortært lenge før de når målet. Når arbeidsstyrken kommer tilbake til lokal modus, oversettes denne strategien til allsidig ekstern enhets- og programvareadministrasjon. Enhetene må administreres før de kommer i kontakt med kontornettverket. Dataene må bekreftes uten problemer før de lastes opp på firmadatabasene og andre arkiver. Og til slutt; alle brukerne trenger å bli utdannet på nytt om cybersikkerhetspolicyer og prosesser som gjelder under disse eksepsjonelle forhold igjen, før de kommer «hjem» til kontoret.

Alt dette gjøres best med Pedab endpoint management services, som kan leveres som en frittstående løsning for å redusere dette aktuelle problemet, eller som en del av vår SOC (dvs. sikkerhetstjeneste). SOC er viktig for å få en mer helhetlig cybersikkerhetsopplevelse, og gir mottiltak på alle dybder av forsvaret når endepunktene kommer hjem til på stedet.

Ta kontakt hvis du vil lære mer!