Hva søker du etter?

Blogg

Hvordan kan applikasjonsutviklere få et konkurransefortrinn?

27 august, 2019

Ved å integrere analyseverktøy i sine løsninger kan applikasjonsutviklere få et stort forsprang til sine konkurrenter. Hele 73 prosent av alle applikasjonsutviklere, på tvers av bransjer og segmenter, mener at analyseverktøy er kritisk for deres suksess.

Dette er ett av funnene i undersøkelsen fra IDC «Critical Factors and Trends in Analytics for Independent Software Vendors». IDC har intervjuet 350 ISV’ere om kritiske suksessfaktorer og trender. Funnene fra undersøkelsen kan du lese mer om her.

Big data

Det sies at 90 prosent av all data vi har tilgang på i dag har blitt produsert i løpet av de siste to årene. Denne enorme mengden data gir oss en unik mulighet til å skape innsikt og ny forståelse gjennom avansert analyse. Som et resultat av de siste årenes digitale transformasjon har virksomheter fått nye muligheter til å bruke data til styring av bedriften. Dette ved hjelp av intelligente teknologier som maskinlæring (ML), kunstig intelligens (AI), BlockChain og tingenes internett (IoT). Behovet for gode verktøyer er nå stort. Viktige krav til analyseverktøyet er at det er fremtidsrettet, skalerbart, har en moderne arkitektur og er tilgjengelig til enhver tid.

Utvikle selv eller kjøpe?

Ettersom analyse og innsikt har blitt så viktig for alle virksomheter må også applikasjonsutviklere ta stilling til om de skal utvikle egne løsninger eller integrere etablert verktøy i sin løsning. Hvorfor mange velger det sistnevnte alternativet kan du lese om i rapporten.

Noen av funnene i IDC rapporten

  • Trender i å bruke analyseverktøy for å bygge applikasjoner
  • Fordelen ved å integrere avanserte analyseverktøy
  • Hvorfor ISV’ere inngår samarbeid med programvareleverandør av analyseverktøy

Du kan lese hele rapporten ved å laste ned IDC e-boken «Critical Factors and Trends in Analytics for Independent Software Vendors» sponset av SAP.

Pedab Norge er distributør i Norge for SAP sine OEM-programmer innen data og analyse. Gjennom oss får du tilgang til programvare og plattformer som du kan integrere direkte inn i dine applikasjoner og selge som et bundlet produkt.