Hva søker du etter?

Blogg

UPS – Redd IT-miljøet ditt ved strømbrudd

25 april, 2019

Det mest sentrale i et IT miljø er strømmen. Hvis du ikke tror meg, så prøv å ta ut strømkabelen og se hva som skjer. Tilstrekkelig strøm til enhetene tar vi for gitt. I tillegg til å være like viktig for maskinene, som luft er for mennesker, så holder strømmen også et konstant og jevnt nivå, slik at enhetene fungerer optimalt, «trives» og dermed har lenger levetid.

Uansett størrelse på miljøet, så må alle IT-eiere vurdere risikoaspektet i forbindelse med sitt IT-miljø. Dette gjelder alt fra små kontorservere og Wi-Fi-nettverk, kassaapparater og til et middels stort hosting miljø eller datapark. Strømbrudd er en av de største risikoene, men også elektriske feil som kan oppstå i egne lokaler, eller at hele fellesskapets strømnett går ned på ubestemt tid. En veldig varm sommerdag, der det kan forekomme tordenvær og lynnedslag skaper spenninger for strømforsyningen.

Løsningen er UPS

Løsningen for at dette skal fungere problemfritt er enkel – man installerer en UPS, som står for uninterruptible power supply, mellom stikkontakten i veggen og IT-utstyret, slik at all strøm går igjennom denne. Kraftige batterier tar over som en alternativ strømkilde hvis strømmen avbrytes. IT-utstyret holderes derved i drift, ententil strømmen kommer tilbake eller til maskinen er koblet fra på riktig måte.

Samtidig fungerer en UPS som en garantist for at strømstyrken kontinuerlig opprettholdes på et jevnt nivå, ved å detektere topper og daler, som for eksempel under et lynnedslag og ved overbelastningpå strømnettet.

Pedab samarbeider med Huawei

Pedab samarbeider med Huawei, en verdensledende leverandør innen UPS-området, både når det gjelder teknologi, produkttilbud ogmarkedsposisjon. Bestselleren er UPS2000-G-serien som med sine rimelige og små, men kraftige UPSer passer i de fleste IT-miljøer. For størreIT-miljøer kan flere 2000 G UPSer brukes, koblet til separate deler avutstyret, eller en større UPS, som for eksempel UPS5000-serien fra Huawei. 

Det som er felles Huawei UPS familien
er den høye påliteligheten (2000-G kjører fulle 1000 timer ved 40 ° C), den
stille operasjonen og den enkle administrasjonen.

Om du ønsker å høre mer om hvordan Pedab kan hjelpe deg med å skape den optimale UPS-løsningen, ta gjerne kontakt med meg eller les mer om UPS2000-G-serien her.