Hva søker du etter?

Blogg

Vet du hvor sårbar din bedrift er?

7 februar, 2020

Vet du hvor sårbar din bedrift er?

Den første kommersielle datamaskinen, introdusert av Lyons Electronic Office, var starten på en revolusjon med forenkling av rutinemessige oppgaver. Vår avhengighet av moderne IT-systemer har i senere år, i større grad, også demonstrert hvor sårbart samfunnet er dersom det går galt.

Digital reise

Vår digitale reise har på syv raske tiår skapt en hverdag hvor vi påvirkes og er avhengig av datateknologi. Alle datamaskiner er nå sammenvevd og pålogget diverse nettverk til enhver tid. Våre telefoner har nå mer kraft enn vi kunne drømme om på en arbeidsmaskin noen år tilbake. Selv klokken, stekeovnen, vaskemaskinen, kjøleskap, bilen og andre smarte enheter vi bruker til hverdagslige oppgaver, knyttes til nettverk. De jobber sammen og gjør oss avhengige av at ting skal virke. Noen sekunders ventetid, og vi opplever stress og små hverdagskriser.

Den raske digitaliseringen har skapt store rom for virkelige kriser. Kriser som enkelt setter din og min jobb i fare, og i ytterste konsekvens spiller russisk rullet med våre liv.

Over 90% av ledere er ikke forberedt på hvordan de skal håndtere et cyberangrep, og evner ikke å fullt forstå cybersikkerhetsrapporter. 40% av ledere mener de ikke er ansvarlige for konsekvensene av et cyberangrep.

 

Ikke nok med antivirus

Når alt er sammenkoblet, og vi forventer at alle systemer responderer og samhandler til enhver tid, er det avgjørende at de med kompetanse hjelper lederne som mangler kompetansen. Mens de fleste virker enige i at man må investere og modernisere IT for å bli konkurransedyktige, virker ikke det samme å gjelde informasjonssikkerhet. Her fremstår det som om de fleste tror at det å ha antivirus og brannmur betyr sikkerhet. Det er en start, men det er ikke nok. En leder i Symantec uttalte for noen år siden at antivirus er død.

Lønnsomheten, eller vår konkurransekraft, er avhengig av effektiviteten i en organisasjons prosesser og rutiner. IT skulle gi ledere de verktøyene som er nødvendige for å optimalisere kritiske forretningsprosesser, noe som gir bedre fortjeneste over tid og større tilgjengelighet til informasjon.

I Pedab har vi et stort team med eksperter som hver dag jobber med forretningsrisiko. Vi ser at det mangler fokus på adressering av potensialet for cybertrusler i vår daglige digitale omgang med andre. Det må et kompetanseløft på områder som cybertrusler, cyberrisiko og virksomhetsrisiko.

Ønsker du å lære mer om hvordan våre sikkerhetseksperter kan hjelpe deg med å minske forrretningsrisiko? Da er du velkommen til å kontakte oss.

Roger Ison- Haug, Cyber Security Practice Leader, Pedab Group

40% av ledere mener de ikke er ansvarlige for konsekvensene av et cyberangrep.

Vil du lære mer om hvordan sikkerhetseksperter kan hjelpe deg med å redusere forretningsrisiko? Velkommen til å kontakte oss!